úvod Avon katalog RSS
Ve kolem len >> Pruka len 3: make-up
Pruka len 3: make-up

Pruka len 3: make-up

V dalm serilovm dle z na pruky len se zamme na make-upy. Mnoho en nepouv sprvn make-up a pokud si ji sprvn vyberou, patn jej aplikuj. Nabzme vm nkolik rad, jak sprvn make-up pouvat.

Hlavnm kolem make-upu je sjednotit a vyrovnat cel povrch pleti. Make-up je ochrana ple­ti, zvlt pokud ijeme ve velkomst. Make-upy s ochrannm faktorem SPF ns tak chrn ped kodlivmi inky UV zen. Make-up je jednm z nejdleitjch zklad v len.

Historie make-upu je velmi zajmav a odbourv jeden velk mtus. Na potku 20. stolet se pouvali speciln blc pasty na obliej a hitem byl rov prek, kter ucpval pry a zpsoboval neity a pupnky. Mon odtud se vzal pedsudek, kter stle slym od svch klientek, e make-up pleti kod a ucpv pry. Nen to pravda! (O pr let pozdji se zaal objevovat bov pudr a pozdji se do nj zaala pidvat voda a dal nov sloky a vznikl tekut make-up.)

Aplikace make-upu by se mla stt pravidlem hlavn pro citlivou a problematickou ple (nap. akn). Vrobky pro tento typ pleti obsa­huj antibakteriln sloky, kter zabrauj dalmu en infekce a ple­ti nijak neubl. Problematick ple pak psob klidn a pstn. Podle typu len volme mezi kompaktnmi, krycmi nebo transparent­nmi make-upy.

Sloen make-up je stejn jako u korektor. Trvanlivost make-up je piblin 3 roky. Zle tak na tom, jakm zpsobem dziku skladu­jete. Ideln je skladovat ji v temnu. Parapet v koupeln u okna, kam dopadaj paprsky slunce, nen zrovna nejlep msto. Nejlep na udren kvality jsou balen s dvkovaem (pumpikou). Pokud nabrme make-up prsty nebo houbikou, mli bychom je udrovat co nejvce v istot. Pokud zane npl mnit barvu a ctte luklost, balen vyhote.

Vbr make-upu

Zkladn chybou pi vbru make-upu je zkouen barvy make-upu na ruce. Na spodu zpst je barva a struktura ke jin ne na oblieji. Toto msto je pro vbr make-upu TABU!

Na oitnou tv naneseme nejlpe 3 rzn odstny v podob rek (pouvat mete tak vzorky make-up) a sledujeme v zrcadle ze vzdlenosti cca 1 m, kter rka zanik, tedy nejmn se odr od pleti. To je ten sprvn odstn, kter meme pouvat. Nikdy nesm bt rozdl mezi obliejem a krkem (viz obr. 1)!

Krmov podklad vtinou ve sklennch lahvikch je vhodn pro such typ pleti, protoe obsahuje vt podl tuku a ple lpe udruje hydratovanou. Vtinou m velmi dobrou kryc schopnost.

Tekut podklad je balen v tubch a m men kryc schopnosti. Hod se na jemn pirozen make-upy, jemn srovn barevnost pleti.

Kompaktn podklad je nejlep pro rychlou korekci a pitom s velmi dobrou kryc schopnost, protoe obsahuje hodn pigment a pudr. Nan se pomoc na­vlhen houbiky, tm zskte zivj podklad.

Sprvn aplikace

Make-up meme nanet prsty (viz obr. 2). Povauji to za nejlep pirozen zpsob. Meme tak pout navlhenou houbiku (viz obr. 3), ppadn aplikan ttec (viz obr. 4). Mal mnostv make-upu si pipravte na hbet druh ruky, kterou nebudete pouvat pi aplikaci. Nanme ho vdy shora smrem dol a od stedu smrem do stran. Nanme i pes on vka a tak p­mo pod spodn vko, protoe okol o bv rznobarevn a navc on stny lpe dr (viz obr. 5). Pokud bychom on vka vynechaly, nane­sen on stn by zmnil barvu a nevynikl by. Make-up nen rozpnav jako krm, tud se nemuste bt, e se vm „rozpije pohled". Sname se o poctiv zapracovn a do kraje vlas, smrem k um a na krku do ztracena. V ppad, e mte kolem nosu a na tvch zvten pry, snate se podklad dobe vtlait pmo do pr. Pokud byste jen rychle pejeli rukou, pr tm jet vce zvraznte. m vce make-up roztrme, tm vce ho zprhledujeme. Pokud chceme zvit kryvost, aplikujeme poklepem prst.

Aby se make-up pi smchu neusazoval v mimickch vrskch, do­poruuji na zvr kad aplikace jemn zatlait nanesen make-up vt plochou prst na cel obliej, zvlt v mstech rh (viz obr. 6, 7, 8, 9).

Pozor! Nanen pomoc houbiky zajist rovnomrn rozprosten podkladu. Meme dokonce nanet nkolik vrstev, ale houbika m velkou spotebu. Zhruba 1/3 novho balen make-upu zstv v houbice a zbytek opravdu spotebujeme.

Pokud jste a dosud nebyla zvykl pouvat make-up, po nanesen zvlt kolem o mete mt pocit, e se vm zvraznily vrsky. Bohuel je to fakt, kter ale stoj za to, e ple ochrnte ped kodlivinami z ovzdu a tak za cenu optickho vyhlazen pleti. U make-upu nezapomete, e obsahuje steky, kter odrej svtlo. Pi bn komunikaci s lidmi pak zafunguje fyzikln proces, kter vm vyhlad a rozz ple.

Tak ne!

eny, kter pouvaj make-up k tomu, aby vypadaly oplen a zbytek tla maj svtl, psob divn, nepirozen a navc si i pidvaj roky. Vybrejte vdy make-up v barv pleti!


Související èlánky k èlánku Pruka len 3: make-up


Pøidejte komentáø











K tomuto èlánku nejsou žádné komentáøe

TOP3 akce e-shopu

ada:


Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 65 in /mnt/data/accounts/p/pavlapavlistik/data/www/blog/fce/vytvorurldetailu.php on line 14

Warning: getimagesize(http://www.online-avon.cz/images/produkty/produkty/_thumb.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /mnt/data/accounts/p/pavlapavlistik/data/www/blog/fce/upravitnahledmensi.php on line 5

obsah:

...


Vae cena: ,- K
detail

ada:


Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 71 in /mnt/data/accounts/p/pavlapavlistik/data/www/blog/fce/vytvorurldetailu.php on line 14

Warning: getimagesize(http://www.online-avon.cz/images/produkty/produkty/_thumb.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /mnt/data/accounts/p/pavlapavlistik/data/www/blog/fce/upravitnahledmensi.php on line 5

obsah:

...


Vae cena: ,- K
detail

ada:


Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 77 in /mnt/data/accounts/p/pavlapavlistik/data/www/blog/fce/vytvorurldetailu.php on line 14

Warning: getimagesize(http://www.online-avon.cz/images/produkty/produkty/_thumb.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /mnt/data/accounts/p/pavlapavlistik/data/www/blog/fce/upravitnahledmensi.php on line 5

obsah:

...


Vae cena: ,- K
detail