úvod Avon katalog RSS
Zdraví >> Důvody k pití šťávy z Açai
Důvody k pití šťávy z Açai

Důvody k pití šťávy z Açai

Acai nepomáhá jen při dietních / redukčních režimech (u nichž je účinnost až o 300% vyšší než u běžných redukčních diet), využijí jej také lidé, kteří se aktivně zajímají o své zdraví a chtějí dát svému tělu veškeré potřebné látky pro správné fungování organizmu.

  1. Díky bílkovinám posiluje organismus. Bílkoviny jsou základní složkou hormonů a tkání – základních složek organizmu. Jídlo bohaté na bílkoviny posiluje vnitřní orgány, svaly a také vlasy, kůži i nehty, jejichž vnější vrstvy jsou tvořeny právě bílkovinami. Obsah bílkovin v nevelké açai je větší než v celém slepičím vejci!
  2. Očišťuje organismus od toxinů a jiných škodlivých látek. Bobule açai se již věky používá pro celkovou očistu organismu od jedovatých a škodlivých látek.
  3. Podporuje práci svalů a odstraňuje pocit únavy. Směs nezbytných aminokyselin a stopových prvků, které açai obsahuje, značně urychluje regeneraci energie po velké fyzické námaze.
  4. Zmírňuje stres. Açai pomáhá regulovat hladinu hormonů odpovědných za výkon a správné fungování organizmu ve stresových situacích. Nadprodukce tohoto hormonu vede ke škodlivým stavům nervového napětí, zatímco odpovídající úroveň pomáhá přizpůsobit se stresovým podmínkám lépe a rovněž je lépe snášet.
  5. Zlepšuje sexuální funkce. Protizánětlivé a čisticí vlastnosti açai pomáhají bojovat proti neplodnosti způsobené stresem a znečištěním životního prostředí, jakož i proti onemocněním způsobenými volnými radikály.
  6. Je významným prostředkem zpomalujícím proces stárnutí. Energetické složky a silné antioxidanty obsažené v açai udržují stav maximální výkonnosti buněk a zpomalují proces stárnutí.
  7. Pomáhá předcházet zvětšování prostaty. Silná dávka antioxidantů je zbraní proti benigní hyperplazii prostaty, obecně zvané jako zbytnění (zvětšení) prostaty.
  8. Pomáhá předcházet osteoporóze. Bobule açai je bohatá na vápník a díky tomu pomáhá předcházet úbytku kostní hmoty i obecnému oslabení kostí.
  9. Je účinnou prevencí srdečních onemocnění. Bobule açai obsahuje polyfenoly – základní složku potravy důležitou pro zlepšení stavu srdce. Polyfenoly zpomalují produkci endotelinu, látky způsobující kontrakci cév, která mimo jiné způsobuje aterosklerózu a kardiovaskulární onemocnění. Polyfenoly v bobuli açai usnadňují proudění krve a podporují činnost krevního oběhu, čímž snižují riziko ucpávání cév.
  10. Snižuje hladinu cholesterolu. Díky vysokému obsahu antioxidantů a nenasycených mastných kyselin açai napomáhá regulovat hladinu „špatného“ a „dobrého“ cholesterolu v krvi.
  11. Snižuje krevní tlak. Díky fytosterolům (sterolům rostlinného původu), které jsou obsaženy v buněčných membránách bobule açai, zmírňuje příznaky poruch spojených s abnormálním krevním tlakem.
  12. Chrání cévy. Antokyany v extraktu z açai chrání cévy (žíly, tepny) a snižují jejich křehkost, což vede ke snížení rizika poškození různých částí kardiovaskulárního systému.
  13. Zabraňuje poškození sítnice oka. Šťáva z açai, díky svým vlastnostem posilujícím kapiláry, pomáhá předcházet poškození cév oční sítnice (diabetická retinopatie), která je jednou z fází cukrovky vedoucí až k slepotě.
  14. Upravuje hladinu cukrů i tuků v těle. Konzumace potravin s nízkým glykemickým indexem se doporučuje jak lidem s cukrovkou, tak i zdravým jedincům. Açai má extrémně nízký glykemický index, a proto je cennou složkou nízkoglykemické diety (pro snížení škodlivého množství cukru v krvi).
  15. Pomáhá regulovat tělesnou hmotnost. Açai reguluje chuť k jídlu a snižuje pocit hladu.
  16. Podporuje imunitní systém. Açai posiluje imunitní systém, zlepšuje přirozenou odolnost organizmu proti bakteriím, virům a škodlivým látkám.
  17. Mírní škodlivé účinky volných radikálů. Škodlivé účinky volných radikálů (oxidace) jsou jednou z hlavních příčin oslabení nebo narušení imunitního systému. Buněčná poškození v důsledku existence volných radikálů jsou také příčinou mnoha závažných onemocnění, jako je Alzheimerova choroba, cukrovka, ateroskleróza nebo kloubní artritida.
  18. antimutagenní vlastnosti. Antioxidanty obsažené v extraktu z açai zabraňují poškození DNA vedoucímu k mutacím a maligní transformaci, díky čemuž působí proti škodlivým látkám, jako jsou karcinogeny a mutageny.
  19. Podporuje trávení. Vláknina obsažená v bobuli açai usnadňuje trávení, zlepšuje stav gastrointestinálního traktu a působí jako prevence různých onemocnění a poruch tlustého střeva.
  20. Pomáhá bojovat s příznaky gastroezofageálního refluxu. Živiny z açai (zejména široká škála antioxidantů) chrání a regenerují dolní jícnový svěrač poškozený návratem kyselin z žaludku. Jejich antikyselinové vlastnosti zmenšují riziko komplikací, které mohou vzniknout v důsledku zbytkového obsahu kyseliny v jícnu.
  21. Pomáhá při léčbě vředových chorob. Antibakteriální vlastnosti açai hrají důležitou roli při likvidaci nepřátelských bakterií, hub a parazitů, včetně bakterií Heliobacter pylori, které způsobují vředy žaludku a dvanácterníku a ovlivňují rozvoj rakoviny žaludku.
  22. Vyhlazuje pokožku. Fytosteroly, na které je açai bohaté, redukují proces destrukce ochranných vnějších vrstev pokožky. Z toho důvodu není kůže tak náchylná k poruchám a poškození.
  23. Chrání před předčasnými vráskami. Vysoký obsah antokyanů a fytosterolů hraje roli při ochraně pojivové tkáně, včetně hlavního proteinu pojivové tkáně – kolagenu. Ztráta kolagenu v kůži způsobuje vrásky a předčasné stárnutí kůže.
  24. Pomáhá v boji proti rakovině. Antioxidanty přítomné v açai jsou schopny neutralizovat volné radikály ještě předtím, než dojde k poškození buněk. To umožňuje snížit riziko některých typů rakoviny, včetně rakoviny prsu, rakoviny plic, rakoviny kůže a rakoviny žaludku.
  25. Ulevuje od bolesti při artritidě. Díky svým protizánětlivým vlastnostem může šťáva z bobule açai ulevovat od bolesti při kloubních zánětech.
  26. Zmírňuje příznaky astmatu. Vitamin C obsažený v açai je silným antioxidantem s protizánětlivými vlastnostmi. Má zklidňující účinky při nepříjemných příznacích astmatu.
  27. Snižuje riziko onemocnění Alzheimerovou chorobou. Výzkum provedený před několika lety prokázal, že zvýšená dávka vitaminů C a E, na které je açai bohaté, snižuje riziko vzniku tohoto onemocnění.
  28. Zlepšuje zrak. Beta-karoten a vitamin C mají pozitivní vliv na zdraví lidského oka a snižují riziko onemocnění a komplikací po makulární degeneraci.
  29. Pomáhá udržovat zdravé zuby a dásně. Açai obsahuje velké množství vápníku, který pomáhá udržet zuby bílé a zdravé a chrání dásně před infekcí vedoucí k zánětu a jiným onemocněním.
  30. Napomáhá kvalitnímu spánku. Vitamin B a další živiny obsažené v açai  zmírňují stres, zlepšují komunikaci mezi mozkovými buňkami a pomáhají při produkci neurotransmiterů (např. dopamin a serotonin), které jsou odpovědné mimo jiné za zdravý spánek a regulaci tělesné teploty.

Složení šťávy MONA-VIE

  1. Bobule açai
  2. Jablko
  3. Hroznové víno
  4. Hruška
  5. Ananas
  6. Brusinka
  7. Maracuja
  8. Bezinka
  9. Sušená švestka
  10. Kiwi
  11. Americká borůvka
  12. Ostružina
  13. Aronie
  14. Višeň
  15. Granátové jablko
  16. Liči
  17. Acerola
  18. Banán
  19. Černý rybíz

Šťáva MonaVie Acai je dokonale vyvážená z hlediska nutričních hodnot směsi 19 druhů zpracovaného ovoce. Unikátní a patentovanou metodu výroby vyvinul tým vědců, lékařů a výživových poradců.

Způsob užívání šťávy MONA-VIE

Šťávu pijte dvakrát denně po 30 – 60 ml. Po otevření uchovávejte v lednici. Před použitím protřepejte kvůli možnosti usazení ovocné dužiny na dně láhve. První výsledky mohou být viditelné již po prvních dvou, třech týdnech užívání, ale pro dosažení optimálního efektu doporučujeme pít šťávu dlouhodobě.


Související články k článku Důvody k pití šťávy z Açai


Přidejte komentář










Legenda o Acai (Pavla)

LEGENDA - IACA, matka Acai Legenda praví, že v dávné minulosti žil v současné oblasti Belem do Para, velký indiánský kmen, který trpěl nedostatkem potravin, a tak mnoho z jeho členů hladovělo téměř každý den. Náčelník Tupa kmene Itaki, dlouho nad tím přemýšel jak to vyřešit a pochopil, že problém je třeba řešit včas. Náčelník Tupa byl nucen přijmout kruté opatření, aby se zabránilo zvýšení kmenového obyvatelstva, proto se rozhodl, že všechny děti narozené ve vesnici budou obětovány , aby kmen nevymřel. To bylo provedeno ještě v den kdy IACA, náčelníkova dcera, právě porodila krásnou dívku, která byla zabita tambémm (indián, vraždící děti), protože to byl zákon. Mladá matka byla v zoufalství nad ztrátou dítěte, a každý večer neutišitelně plakala ve svém obydlí, prosila boha, aby ukázal jejímu otci Tupa jinou cestu, která by zabránila obětovat tolik novorozenců. Pak jednou v noci slyšela jak indiánské dítě pláče, vyběhla ven a uviděla jak její zabitá dcera stojí vedle palmy. Na okamžik ztuhla, nevěřila, co viděla, ale pak se rozběhla k dítěti. Ale její dcera zmizela stejně jako dým ve větru, a díky tomu IACA omdlela. Když se rozednívalo, její tělo bylo nalezeno jak objímá kmen palmy, s úsměvem na tváři a štěstí v oku se dívala na tmavé plody rostoucí na vrcholu rostliny. Náčelník rozhodl, aby palmové bobule byly sklizeny a oni udělali červené víno pojmenované po ACAI (IACA převráceně), na počest jeho dcery. Od té doby také jedli i samotné bobule , které nakrmily celý jeho kmen a náčelník rozhodl, že od toho dne, skončí obětování dětí.../www.hansleyclub.com/legenda.html/ zdroj: Wikipedie

ACAI (Pavla)

Acai V amazonských pralesech roste palma Açai a produkuje malé bobulovité ovoce. Vyskytuje se hlavně v záplavových oblastech při řekách v brazilské oblasti Pará v Amazonii. Nezralé plody jsou zelené apak mění barvu na tmavě purpurovou, fialovou. Tyto plody připomínají vzhledem borůvky, mají charakteristickou chuť. Svou chutí a vůní připomíná čokoládu s lesními plody. Jejich vzácností může být to, že palma, která roste velmi pomalu, produkuje tyto plody jednou za cca čtyři až pět let. Jedna palma produkuje jen 20 kg těchto plodů. V oblasti Amazonie je toto ovoce velmi oblíbené, už původní indiánské kmeny jej užívaly jako zdroj energie, k detoxikaci těla a předcházení předčasného stárnutí organismu. Açai obsahuje celou řadu účinných látek, např. vitamíny (A, C, E, vitamíny řady B),minerální látky (hořčík, fosfor, chrom, vápník, draslík, bor, měď, železo, mangan, molybden), anthokyany, flavonoidy, nenasycené omega mastné kyseliny, rostlinné steroly či vláknina, ale hlavně obsahuje vysoké množství antioxidantů.

Açai Berry (Pavla)

Açai Berry (Euterpe Olereacea) Açai je štíhlá palma, která dorůstá do výšky 15 až 25 m, která plodí bobulovité peckovité ovoce. Svou chutí a vůní připomíná čokoládu s lesními plody. Bobule se sbírají na konzumaci a na další zpracování. Palma roste velmi pomalu a plody produkuje za 4 až 5 let po vysazení. Vyskytuje se v hlubokých Amazonských pralesech v Brazílii. Bobule Açai se velmi rychle proslavila jako zdravé ovoce díky vysokému obsahu antioxidantů měřených v jednotkách ORAC, které činí až 1027 ORAC na 1 gram ovoce. Bobule Açai je také bohatým zdrojem bílkovin (obsahuje více bílkovin, než vejce), zdraví prospěšných mastných kyselin Omega 3, Omega 6, Omega 9 a potřebných vitamínů a minerálů (A, B1, B2, B3, C, E, železa, fosforu, vápníku a draslíku). Obsahuje rovněž velké množství aminokyselin a vlákniny, která hraje velkou roli v procesu trávení. Açai má vyjímečně nízký glykemický index, proto je cennou složkou nízkoglykemické diety redukující škodlivou úroveň cukru v krvi. Jaké jsou účinky této bobule?  Detoxikuje organismus  Zlepšuje sexuální funkce (bojuje proti neplodnosti způsobené stresem a znečištěním životního prostředí, jakož i proti onemocněním způsobenými volnými radikály)  Zmírňuje stres  Je významným prostředkem zpomalujícím proces stárnutí  Pomáhá předcházet zvětšování prostaty  Pomáhá předcházet osteoporóze  Díky bílkovinám posiluje organismus  Podporuje práci svalů a odstraňuje pocit únavy  Je účinnou prevencí srdečních onemocnění  Snižuje hladinu cholesterolu  Chrání cévy  Snižuje krevní tlak  Zabraňuje poškození sítnice oka  Má antimutagenní vlastnosti (antioxidanty obsažené v extraktu z Açai zabraňují poškození DNA vedoucímu k mutacím a maligní transformaci, díky čemuž působí proti škodlivým látkám, jako jsou karcinogeny a mutageny)  Podporuje imunitní systém  Pomáhá regulovat tělesnou hmotnost (Açai reguluje chuť k jídlu a snižuje pocit hladu)  Podporuje trávení  Pomáhá bojovat s příznaky gastroezofageálního reflexu (živiny z Açai – zejména široká škála antioxidantů, chrání a regenerují dolní jícnový svěrač poškozený návratem kyselin z žaludku, jejich antikyselinové vlastnosti zmenšují riziko komplikací, které mohou vzniknout v důsledku zbytkového obsahu kyseliny v jícnu)  Upravuje hladinu cukrů i tuků v těle  Pomáhá při léčbě vředových chorob  Vyhlazuje pokožku  Chrání před předčasnými vráskami  Snižuje riziko onemocnění Alzheimerovou chorobou  Pomáhá v boji proti rakovině  Ulevuje od bolesti při artritidě  Zmírňuje příznaky astmatu  Napomáhá kvalitnímu spánku  Pomáhá udržovat zdravé zuby a dásně  Zlepšuje zrak

TOP3 akce e-shopu

NÍZKÁ CENA! -4%

řada: Senses

Sprchový gel African Treasure

Sprchový gel African Treasure

obsah: 500 ml

Sprchový gel African Treasure.Sladká vůně bíl&yac...

Běžná cena: 129,- Kč
Vaše cena: 124,- Kč
detaildo košíku

řada:

obsah:

...


Vaše cena: ,- Kč
detail
VELMI NÍZKÁ CENA! -58%

řada: Anew Ultimate

Denní omlazující krém Anew Ultimate Multi-Performance SPF 25

Denní omlazující krém Anew Ultimate Multi-Performance SPF 25

obsah: 50 ml

Hydratační krém, vysoce účinný v boji proti vráskám, oživuje a obnovuj...

Běžná cena: 500,- Kč
Vaše cena: 211,- Kč
detaildo košíku